Leo Lommen

Secretaris Stichting Wederopbouw Phuket
Secretaris St. Belangenplatform Malpie e.o.
Lid L.T.A. Valkenswaard
Voorzitter Verzekeringscommissie Vebon

Werken aan water

Het Waterschap is een van de best functionerende ambtelijke apparaten van Nederland, met een vooruitziende blik. Graag zou ik mijn bijdrage willen leveren om mijn kennis wat betreft recreatie te willen delen. Ik heb gemerkt dat in de kwetsbare gebieden aan de lopen van de rivieren die betrekking hebben op ons waterschap er vele belangen spelen. Zoals ook van de diverse recreanten groepen. fietsers, wandelaars, paardrijden, mountainbiken en kanoën.
Ook is er het belang van natuurbescherming, want zonder natuur geen recreatie.
Verder zijn er in het gebied vele agrariërs werkzaam.
Deze groepen , waaronder ook de milieubewegingen, hebben allemaal belangen, soms conflicterend. Ik ben van mening dat er voor alle groepen ruimte is mits er in goed overleg oplossingen gerealiseerd worden, zoals bijvoorbeeld recentelijk de mountainbike routes die zoveel mogelijk aangelegd zijn rekening houdend met de kwetsbare natuur, wandelaars enz. Immers elke oplossing is altijd een compromis. Graag zou ik meedenken in het proces van een visie te ontwikkelen die voor de lange termijn een voor ieder zo leefbaar mogelijke situatie doet ontstaan, met oog voor natuur en natuurherstel.
Hiervoor zullen van alle partijen offers gevraagd worden om ook voor volgende generaties dit mooie gebied veilig te stellen. Uiteraard moeten daarvoor keuzes gemaakt worden en moet er goed op de door ons samengebrachte middelen gepast worden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.