Sietske Sauvé

Velen zullen mij nog niet kennen. Ik ben Sietske Sauvé, 25 jaar en woonachtig in Eindhoven. Ik ben werkzaam als juridisch adviseur Civiel recht en Bestuursrecht bij Achmea Rechtsbijstand. Sinds dit jaar sta ik op de lijst van Werken aan Water voor een gezond & mooi later!

Linkedin

2 gedachten over “Sietske Sauvé”

 1. Dag Sietske, wat goed dat je als relatief jonge vrouw op de lijst van ” werken aan water” staat. Ik ben wel benieuwd welke bijdragen je wilt en kunt geven! Laat me dat maar weten, want dat zou een reden kunnen zijn dat ik woensdag voor je ga kiezen! Succes gewenst.

  Beantwoorden
 2. Hallo Marianne,
  Bedankt voor jouw reactie. Ik wil natuurlijk graag toelichten waarom ik voor deze lijst heb gekozen en wat ik hoop bij te kunnen dragen.

  Wat mij allereerst op viel en aansprak was het motto, namelijk ‘lokaal/dicht bij de burger’. Ik kom van oorsprong uit een dorp, maar woon momenteel in de stad Eindhoven. Een enorm verschil bijv. qua voorzieningen, maar ook qua saamhorigheid. We zien en zullen nog gaan zien dat bijvoorbeeld hoogopgeleiden en veel jongeren naar de steden trekken. Ik hoop over lange tijd te zien dat de dorpen en het platteland niet verpauperen en dat elk gebied, meer specifiek het waterbeheer, even respectvol wordt behandeld. Dit betekent korte lijntjes met álle burgers, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen een dorp of stad.

  Ten tweede viel mij op dat onze groepering, lijst 6, qua leeftijdsklasse (nu moet ik voorzichtig zijn…) vrij hoog is. Hoe willen wij álle burgers gaan vertegenwoordigen als wij zelf niet alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigen? Tijd dus voor verjonging, dat zorgt hopelijk voor een frisse blik! Het feit dat ik mij sinds enkele jaren ben gaan verdiepen en specialiseren in het bestuursrecht is een mooie link met het Waterschap.
  Mogelijk spreek ik namens vele jongeren als ik hoop te bereiken dat de kosten beperkt blijven. Dit staat mijns inziens niet haaks op slimme keuzes maken en investeren in de toekomst. Met name het gaan toepassen van slimmere technieken voor bijv. watertekort/overlast spreekt mij persoonlijk aan. Daar kunnen wij namelijk niet meer omheen. Daarnaast heb ik als jurist een kritische blik, want is dit ook haalbaar? Tussen bovenstaande zullen wij een balans moeten vinden. Ik hoop zelf veel van mijn meer ervaren medekandidaten te leren en juist hen te helpen bij hoe de categorie jongeren te bereiken en te motiveren. Bij waterschapsvraagstukken heb je namelijk te maken met ‘taaie’ materie (denk daarbij ook aan wetten, beleid etc). In mijn werk merk ik ook dat juridische vaktaal niet altijd begrijpelijk is voor een leek. Daarom spreek ik, spreken wij juist ook de taal van ‘gewone’ burgers. Als laatste kan ik hopelijk in de toekomst een nog betere bijdrage leveren bij het adviseren over het opstellen van teksten en het voeren van campagne.

  Ik had gehoopt kort te kunnen blijven, maar dat is helaas niet gelukt! Hopelijk heb ik je iets meer achtergrond informatie gegeven en kan dit jou keuze voor a.s. woensdag beïnvloeden.
  #stemnummer 8 lijst 6 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.