Leo van Velthoven

Leo van Velthoven

Ik ben 47 jr. en in het dagelijkse leven , getrouwd met Annemieke en hebben 3 kinderen.  We runnen samen in maatschap een melkvee bedrijf aan de Renhoek (vroeger, ut- Worteleindje) tussen de kernen van Leende en Leenderstrijp.

Vanaf mijn 17e ben ik actief gaan besturen, eerst bij het AJK en nu bij onze ZLTO afdeling Groote Heide. Ook heb ik deel genomen aan de Ledenraad van Agrifirm en Rabobank Dommelstreek.  Verder ben ik nog bestuurslid in een drietal stichtingen.

Waarom ook ik aan Water Werk?

Water heeft mij altijd al geboeid, in mijn jeugd ging ik al graag vissen op de vijver van onze hengelsport vereniging en ook visten we wel eens op de Strijper AA, dat was genieten. Ook op ons melkvee bedrijf is water een onmisbaar goed, voor de optimale groei van onze gewassen. Het mooie van water is, dat het op elk plekje altijd maatwerk is, afhankelijk van perceelsniveau/grondsoort/teelt/doel landbouw of natuur/grondwaterstand enz. Hier zet ik met dan ook graag voor in.

Thema’s  zoals een werkbaar beregeningsbeleid, stuurbaarheid van het oppervlakte water in sloten/beken en reële tarieven voor de waterschapslasten vind ik ontzettend belangrijk. De landbouw levert immers een maatschappelijke functie!

Via ZLTO heb ik het laatste half jaar een plek op mogen vullen in de externe commissie water keten  en schoon water, van Waterschap de Dommel.  Deze adviseert het dagelijks bestuur. Hier heb ik mogen ervaren met welke dilemma’s het waterschap zich bezig houd. Het inspelen op de klimaat verandering met het actieplan ”Leven de Dommel” is hier een goed voorbeeld van.

Daarom Werken aan Water Lijst 6 plek 10!! Lokaal en Verantwoord!

www.werkenaanwater.com

Met vriendelijke groet,

Leo van Velthoven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.