Leo van Velthoven

Leo van Velthoven

Ik ben 51 jr. en in het dagelijkse leven , getrouwd met Annemieke en hebben 3 kinderen.  We runnen samen in maatschap een melkvee bedrijf aan de Renhoek (vroeger, ut- Worteleindje) tussen de kernen van Leende en Leenderstrijp.

Vanaf mijn 17e ben ik actief gaan besturen, eerst bij het AJK en nu bij onze ZLTO afdeling Groote- Heide. Ook heb ik deel genomen aan de Ledenraad van Agrifirm en Rabobank Dommelstreek.  Verder ben ik nog bestuurslid in een drietal stichtingen.

Waarom ook ik aan Water Werk?

Water heeft mij altijd al geboeid, in mijn jeugd ging ik al graag vissen op de vijver van onze hengelsport vereniging en ook visten we wel eens op de Strijper AA, dat was genieten. Ook op ons melkvee bedrijf is water een onmisbaar goed, voor de optimale groei van onze gewassen. Het mooie van water is, dat het op elk plekje altijd maatwerk is, afhankelijk van perceelsniveau/grondsoort/teelt/doel landbouw of natuur/grondwaterstand enz. Hier zet ik met dan ook graag voor in.

Thema’s  zoals een werkbaar beregeningsbeleid, stuurbaarheid van het oppervlakte water in sloten/beken en reële tarieven voor de waterschapslasten vind ik ontzettend belangrijk. De landbouw levert immers een maatschappelijke functie!

Ik ben portefeuillehouder water van onze ZLTO afdeling. Hier heb ik mogen ervaren met welke dilemma’s het waterschap zich bezig houdt. Het inspelen op de klimaatverandering en de samenwerking in herstel en bewaking van de grondwaterbalans in Noord Brabant zijn hier goede voorbeelden van.

Daarom Werken aan Water Lijst 6 plek 8!! Gezond water, actie nú niet later!

www.werkenaanwater.com

Met vriendelijke groet,

Leo van Velthoven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.